Stryn vidaregåande skule

Kim Andre klar for NM


Kim Andre Nygård Leite skal forsvare Sogn og Fjordane si ære innanfor Betongfaget i Yrkes-NM i Trondheim kommande veke.
Kim Andre er tidlegare elev på Bygg- og anlegg på Stryn vidaregåande skule og er no lærling hos HS-Bygg i Strym.
Vi ønskjer Kim Andre lykke til!

Årets Yrkes-NM går av stabelen i Trondheim 28.-30. oktober. Mer en 300 ungdommer fra hele landet setter kurs mot Trondheim for å konkurrere i sitt fag og for å vise det fram til resten av Norge. Her skal det konkurreres i alt fra billakkering og muring til helse, kokkelering og frisering.
Ifølge Statistisk sentralbyrå vil Norge i 2035 mangle opp mot 90.000 fagarbeidere. Det blir særlig behov innen elektro, industriell produksjon, bygg og anlegg og helse- og oppvekstfag. Når Yrkes-NM og en egen yrkes-messe arrangeres i Trondheim gir det en mulighet for mange til å orientere seg om fagene. Hele Norge er representert i dette viktige norgesmesterskapet. De beste i de ulike fagene har mulighet til å komme inn på Yrkeslandslaget og være med i VM som arrangeres i Brasil høsten 2015.

nm

Kva er WorldSkills Norway
WorldSkills Norway er den nasjonale organisasjonen for WorldSkills International. Den norske organisasjonen ble etablert i 1990 og deltok i WorldSkills Competition (Yrkes-VM) første gang i 1991. Organisasjonen er og medlem av WorldSkills Europe. EM, VM og NM arrangeres annethvert år, NM arrangeres samme år som det er EM. WorldSkills Norway er en selvstendig ideell organisasjon. Bak står partene i arbeids- og næringslivet med Næringslivets Hovedorganisasjon og Landsorganisasjonen i spissen, Kommunesektorens organisasjon, Utdanningsforbundet, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Virke, Spekter, en rekke landsforeninger i NHO og fagforbund i LO, opplæringskontor og skoler. Fylkeskommunene er støttemedlemmer.

Formålet er å fremme fag- og yrkesopplæring og bidra til økt forståelse for utdanningens verdi for landet. Det arbeides for stabil og tilstrekkelig rekruttering til yrkesfaglig utdanning og bidrar til kvalitet i opplæringen og effektiv gjennomføring. Viktigste verktøyet er yrkeskonkurranser, både i videregående skole og i bedrift.