Kunnskapsminister Guri Melby.   Foto: Håkon Mosvold Larsen

Eksamen 2021

12. april 2021

Regjeringa har lagt opp strategi for eksamen våren 2021 i samarbeid med utdanningssektoren. Les meir.

Krafttak mot kreft 2021   Foto: Fjordingen

Krafttak for kreft 2021

11. april 2021

Strynerussen har samla inn 78.000,- kr til Kreftforreininga. I år som i fjor var innsamlinga digital og aksjonsleiar Caroline Lunde er nøgd med resultatet og rosar lokale givarar.

korona

Massetesting av 24 skular

09. april 2021

Etter påske kjem Vestland fylkeskommune til å utvide prosjektet med å masseteste elevar og skuletilsette for covid-19.

SOMMARJOBB: Unge i Vestland kan få sommarjobb i fylkeskommunen.

Fylkeskommunen doblar talet på sommarvikarar – lyser ut 100 stillingar

28. mars 2021

Rett etter påske lyser Vestland fylkeskommune ut inntil 100 sommarvikariat for skuleelevar og studentar over heile fylket. Fylkeskommunen doblar med dette talet på slike sommarjobbar frå i fjor.

Instituto Hispanico de Murcia Lise Fure Håvik , Felipe Espada (manager) og Lucia Trvalcova Foto: Johanne Elisabett Sørdal

Internasjonalt samarbeid skal halde fram

20. mars 2021

– Internasjonalt samarbeid har ein naturleg plass i vidaregåande opplæring, seier utvalsleiar Karianne Torvanger etter at hovudutval for opplæring og kompetanse samrøystes har vedteke planen for internasjonalt samarbeid for perioden 2021 til 2025.

Greener Paint UB   Foto: Fjordingen

Fantastiske resultat på fylkesmeisterskapen for ungdomsbedrifter!

14. mars 2021

1. plass i Størst verdiskapingspotensial til Greener Paint UB og vidare deltaking i NM. Bedrifta fekk og 3. plassen i Beste forretningsplan. MultiFlask UB kom på 3.plass i klassen størst verdiskapingspotensial. Vi gratulerer dyktige elevar og lærar Sonja!

Nikolai Rasmus Sætren   Foto: Stryn vgs

Fantastisk resultat av Nikolai!

02. mars 2021

Nikolai Rasamus Sætren elev ved Stryn vidaregåande skule oppnådde 27 av 28 oppnåelege poeng i 2.runde i fysikk-OL! Vi gratulerer!

Eksamen 2018

Skriftlig eksamen for elever er avlyst

02. mars 2021

Skriftlig eksamen for elever våren 2021 er avlyst. Eksamen for privatister og muntlig eksamen for 10. trinn og Vg3 skal gjennomføres.

Vestland

Liten nedgang i søking til vidaregåande opplæring

07. mars 2021

Det er i alt 20 233 søkarar med ungdomsrett til dei vidaregåande skulane i Vestland fylkeskommune. Det er ein nedgang på om lag 200 frå i fjor.

KM i langrenn i Sogndal, 7,5 km friteknikk.   Foto: Stryn vgs

Flotte resultat til Stryn vidaregåande skule

15. mars 2021

KM i langrenn i Sogn, 7,5 km friteknikk. Ann Kristin Aaland gjekk til topps i K17. Mali Monica Engesæter fekk 5. plass i same klasse. Emilie Flo Stavik gjekk til topps i K18 foran Maren Hjelmeset Kirkeeide. Trygve Myrold gjekk inn til bronse i M17 Gratulerer!